In onze blogs over 'Vitamines en mineralen in de dagelijkse voeding' en 'Tien tips om kinderen meer groenten of fruit te doen eten' reiken we tips aan om kinderen zoveel mogelijk vitamines en mineralen te laten binnenkrijgen met een gewoon gezond voedingspatroon. Dat blijft de beste basis, maar als vitaminesuppletie aanbevolen is: in welke vorm doe je dat dan?

 

Slikken of via water: onhandig en kindonvriendelijk

Vitamines kun je op tal van verschillende manieren toedienen. Tabletten, pillen of capsules zijn vaak vervelend om te slikken. Zeker voor kinderen. Een oplossing is dan gearomatiseerde kauw- of zuigtabletten aan te bieden. Er zijn ook supplementen die je onder de tong kunt laten smelten.

 

Bij capsules met poeder, poeders of vloeistoffen heb je een (andere) vloeistof nodig om in op te lossen. Dat is meteen een heel gedoe. Water of een andere vloeistof is niet altijd beschikbaar (onderweg) en je hebt er een eigenlijk onnodig item afwas bij.

 

De magie van de dino's

Vibovit Dino kiest resoluut voor gummies, in de vorm van een dino (what's in a name!), in een leuke kleurrijke verpakking in bowlvorm. Je grist er zo eentje mee, zonder gedoe met water of slikken, als een snoepje. Als je er de reviews op naleest over Vibovit, dan is dat een veel gemaakt compliment:

Ouders hebben geen moeite om kinderen te overtuigen hun vitamines in te nemen via een Vibovit Dinogummie.

De fascinatie van kinderen voor dinosaurussen is van alle tijden: er zijn altijd wel films of tekenfilms die het mysterie van de dino blijven aanwakkeren en ervoor zorgen dat de dino populair blijft. Getuige daarvan ook de koekjes in dinovorm of de dinotentoonstellingen die geregeld plaatsvinden. En in elk pretpark vind je ook wel ergens een dino.

 

Ouders kunnen ook een verhaaltje vastknopen aan de dinogummies: dat je er groot en sterk van wordt als een dino, bijvoorbeeld. Of je kunt namen verzinnen voor de dino's. Laat je fantasie (en die van je kinderen) de vrije loop.

 

Smaak, kleur, vorm en een verpakking die aantrekkelijk is voor kinderen: een winnende combinatie. Maar het allerbelangrijkste blijven uiteraard de tien vitamines en mineralen die kinderen zo binnenkrijgen.

Vibovit Dino is uitsluitend beschikbaar bij uw apotheker. Vraag zijn of haar advies

BE-ARPHA-OTC-0078-11-2023