Het kan twee kanten op met een vakantie: vervallen in luilekkeren (ja, dat mag weleens, maar vul er geen hele zomer mee) tot wat hangerigheid, of lekker actief en sportief naar buiten voor een flinke scheut beweging en avontuur. Bij Vibovit gaan we uiteraard resoluut voor de tweede optie. Vijf tips voor een zomer vol gezonde acties. 
  1. Neem zoveel mogelijk de fiets. Het is een tip het hele jaar door, maar zeker in de vakantie kun je er extra op letten om de auto aan de kant te laten en zoveel mogelijk met de fiets te doen. Laat de kinderen naar hun kamp, vrienden of speelpleinwerking fietsen.
 
  1. Minder schermtijd, meer buitentijd. Ook al een tip die eigenlijk het hele jaar door geldt, maar let er zeker in de vakantie op dat de extra vrije tijd niet standaard gevuld wordt met tijd achter het scherm. Plan zo mogelijk de schermtijd in en zet die tegenover actieve momenten vol beweging.
 
  1. Doe een stage of kennismakingskamp bij een sportclub. Is je kind lid van een sportclub, dan is er beslist wel een zomerstage. Of kies eens voor een andere sport en maak kennis met andere manieren van bewegen of sporten tijdens de zomermaanden. Het zal de andere sport ten goede komen.
 
  1. Kies voor een actieve vakantie. Kies voor bestemmingen met veel sportieve mogelijkheden, zoals vakantieparken, klimbossen en avonturenparken. Plan fiets- en wandeltochten met leuke tussenstops en probeer wateractiviteiten zoals kajakken of windsurfen. Organiseer sportieve spelletjes en strandactiviteiten zoals beachvolleybal of surfen en verken de natuur.
 
  1. Vermijd de snoepkast, kies voor vers, gezond, groen en fruitig. De snoepkast lonkt natuurlijk net iets nadrukkelijker als de kinderen vaker thuis zijn. Oplossing is natuurlijk om ze niet te vullen, of goede afspraken te maken rond hoeveel keer ze er mogen induiken. Probeer op reis of uitstap ook niet te vervallen in vette happen, maar kies voor vers, gezond, groen en fruitig. Het is zomer, dus ook de tijd van frisse salades.
 Last but not least, uiteraard nog een zesde tip: elke dag een Vibovit Dino gummie* voor de kids! Zo staan ze op 1 september weer fris en fruitig aan de schoolpoort. *Vibovit Dino bevat onder andere vitamine D ter ondersteuning van het immuunsysteem.

Vibovit Dino is uitsluitend beschikbaar bij uw apotheker. Vraag zijn of haar advies

BE-ARPHA-OTC-0128-06-2024